Omdat de temperatuur ‘s nachts in de kamer kan schommelen, kan het zijn dat je je kindje lekker warm aankleed in het begin van de nacht maar dat die toch te koud krijgt ergens in de loop van de nacht.
In deze post lijst ik 6 signalen op die zouden kunnen aantonen dat je kindje toch (te) koud heeft ‘s nachts.
🥶 Opnieuw vaker wakker worden ‘s nachts om te voeden. Als je kindje koud heeft gaat er heel wat energie naar te proberen warm blijven, en kan het sneller terug nood hebben aan een voeding. Of de warmte en nabijheid van de ouder.
🥶 Erg onrustig slapen en veel bewegen. Heb jij al eens net te koud gehad heel de nacht? Ik wel, en dan ben je heel de nacht half wakker op zoek naar warmte. Bewegen helpt daarbij.
🥶 Warmte opzoeken in hoekjes van het bed of in een bolletje. Je ziet je kindje dan slapen in een hoekje of tegen de muur, met beentjes opgetrokken dichtbij om zoveel mogelijk warmte bij te houden.
🥶 In vreemde posities slapen: poep omhoog en handjes onder het lichaam. Dit is ook om de warmte bij te houden.
🥶 Meer en sneller wakker worden in de vroege uurtjes (tussen 4-6u). De slaapdruk en slaaphormonen nemen dan zodanig af dat het moeilijker wordt door ongemakjes te slapen.
🥶 Je kindje voelt koud aan op het lichaam. Je kindje dient lekker warm aan te voelen, maar ook niet nat of klam. Checken aan de handjes en/of voetjes geeft geen juist beeld aan.
Denk je dat je kindje het mogelijks te koud heeft ‘s nachts? Kijk eens naar mijn blogpost “Slapen in koude temperaturen”. Ik laat je weten
- hoe je kan checken of je kindje het (te) koud heeft
- welke kamertemperatuur ideaal is
- hoe je je kindje warmer kan aankleden
Liefs,
Anouk
Volg me op mijn socials als je op de hoogte wilt blijven van mijn nieuwe blogposts en voor nog meer informatie rond baby slaap.