Slaapregressies bestaan niet! Of toch wel?
Slaapregressies bestaan nie! Maar slaapprogressies wel. Dat zijn periodes waarin je baby onrustiger slaapt door mentale en fysieke ontwikkelingen. Lees deze blog om te begrijpen wat er gebeurt en hoe je ermee omgaat!
Hoe werkt baby-led slaapcoaching?
Wat is baby-led slaapcoaching, en waar kan je je aan verwachten wanneer je met een baby-led slaap en welzijn expert aan de slag gaat? Welke beloftes maak ik jou (niet)? Is dit de juiste keuze voor jou?
Met deze blogpost probeer ik op al deze vragen te antwoorden.
Valt jouw baby nog niet zelfstandig in slaap?
Een baby die niet zelfstandig inslaapt betekent voor veel ouders stress. Hoe komt het dat hij het nog niet kan? Mag ik wel hulp blijven bieden?
Jouw baby is alvast niet de enige, je leest er in deze blog meer over.
Werkt slaaptraining wel?
Met slaaptraining zou je je kindje zelfstandig leren inslapen en doorslapen. Enkele dagen doorbijten, en je hebt je nachten terug. Dat is toch wat er beloofd wordt. Maar is het echt zo? Waar dien je rekening mee te houden als je slaaptraining overweegt? Dat lees je hier.
Ik zocht het voor je op!
Een klontje boter om door te slapen. Een goed idee?
Volgens de nieuwste instagram-hype zou je kindje met een klontje boter voor de nacht beter gaan slapen. Is het waar? En is het zo onschuldig als het lijkt?
Ik zocht het voor je op!
Slaapt mijn kindje minder goed omdat ik borstvoeding geef?
Je hoorde het waarschijnlijk wel al eens, dat je kindje beter zou slapen met een flesje vol kunstvoeding. Dat jouw melk niet voedzaam genoeg is om de nacht te overbruggen. Dat je je kindje slechte gewoontes hebt aangeleerd door aan de borst (terug) in slaap te vallen.
Is dat allemaal wel waar? Slapen kindjes die geen borstvoeding krijgen beter?
Ik zocht het voor je op!
Kan je samen slapen met je baby als je geen borstvoeding geeft?
Op vele websites en richtlijnen lees je dat borstvoeding geven een vereiste is om (zo) veilig (mogelijk) samen te kunnen slapen met je baby. Nooit borstvoeding gegeven hebben zou een risicofactor zijn.
Waarom is dat? Wat zegt de wetenschap, de richtlijnen? En wat doe je daarmee?
Je leest het in deze blogpost.
Inbakeren. Yay or nay?
Inbakeren. Yay or nay?
Inbakeren heeft voor- en nadelen. En ook hier is het een kwestie van een bewuste keuze te maken die voor jou en je gezin goed aanvoelt.
Ik help jou in deze blogpost met deze keuze.
Help, mijn kindje slaapt niet zelfstandig in en gaat naar de opvang!
Wanneer je heel veel nabijheid biedt voor slaapjes thuis, omdat je dat graag doet of omdat je kindje daar zelf echt heel veel nood aan heeft, kan het starten van de opvang of het gaan naar de onthaalouder – en daar slapen – een heel erg grote en stressvolle stap lijken.
Hoe pak je dit aan? Dat lees je in deze blogpost.
Slaapverstoorders: onderliggende medische problemen kunnen slaap onnodig vaak verstoren
Gebroken nachten zijn een normale fase in het leven van een klein kindje, en in de meeste gevallen gaan die nachten ook spontaan beteren met de leeftijd.
In sommige gevallen zit er echter meer achter. En kan het zijn dat de nachten meer gebroken zijn dan normaal. En zullen ze ook niet spontaan beteren. Dat is omdat sommige kindjes last hebben van slaapverstoorders: onderliggende medische problemen die slaap onnodig veel verstoren.
In deze blogpost kom je te weten welke onderliggende problemen slaap kunnen verstoren en hoe je deze kan herkennen.